26 Temmuz 2012 Perşembe

Yeni Karakter; Zyra, Rise of the Thorns




Valoran'ın vahşi topraklarından şimdiye kadar çıkmış en sert ve en ölümcül şampiyonlardan biriyle karşılaşmaya hazır mısınız?

Zyra, the rise of the thorns ile tanışın. Bu çiçeksi ölümcül hatun bol bol taçyaprak ile dolu şiddetli bir yumruğu savaş meydanına tohumlar ekerek ve onları ölümcül bitki dostları olarak yetiştirerek getiriyor. Bir bitki büyücüsü olarak Zyra'nın yetenek seti Rampant Growth aracılığı ile tohum ekip ektiği tohumları dönüştürmek etrafında dönüyor. Zyra tohumlarını bir cephane sistemi ile stoklayabilir, zararsız görünen bu fideleri toprağa ekip hayatta kaldıkları süre boyu bulundukları alanın görebilir. Tohumlar kendi başlarına o kadar da tehlikeli değiller, hatta düşman karakterler üstlerinden geçip sadece yerlerini birkaç saniyeliğine belli etmek karşılığında tohumları ezerek yokedebilirler. Ancak Zyra'nın öfkesi siz diğer yeteneklerini tohumlarla etkileşime geçecek şekilde kullanınca ortaya çıkacaktır.

Deadly bloom yeteneği kendi başınayken sadece etki alanına kısa bir süre sonra hasar verir. Alanda bulunan tohumlar ise uzun menzilli saldırılara sahip, yırtıcı Diken tükürenler olarak hayat bulurlar. Aynı şekilde "Grasping roots" yeteneği hat biçimli bir saldırı uygular ve yoluna çıkan düşmanları orta derecedeki bir süre boyunca sabit tutar. Bu yetenekten etkilenen tohumlar kısa menzilli, ancak yavaşlatma etkisine sahip saldırılara sahip Asma savuranlar dönüşürler. Zyra yeteneğini kullanırken bile tohumlarını yeteneğin isabet edeceği yöne saçarak düşmanlarına ani süprizler yapabilir.

Başladığı işi bitirmek için, Zyra ulti yeteneği Stranglethorns belli bir bölgede fışkırdıkları gibi ağır bir hasar veren dikenli sarmaşıkların istilaya başlaması için başvurabilir. Ufak bir süreden sonra, sarmaşıklar geri çekilerek hala bölgede bulunan düşmanları havaya fırlatabilirler. "Stranglethorns" tarafından etkilenen büyümüş bitkiler öfkelenerek büyük bir saldırı hızı kazanıp boy atmaya başlar. Zyra yetenekleri ile etkili kombolar yapabilir, tohumları oyuna sokarak düşmanlarını ölümcül vahşiliklerle savaşmak zorunda bırakabilir.


Hikayesi

Ölmekte olan ve kaderini eline almanın arzusuyla yanıp tutuşan eski bitki Zyra, hayatta kalmak için bilincini bir insanın vücuduna aktardı. Yüzyıllarca evvel, o ve kardeşleri Vebalı Topraklara hükmetmişlerdi, dikenlerini ve asmalarını kullanarak yanlarına yaklaşan her şeyi yutmuşlardı. Yıllar geçtikçe hayvanlar tükenmeye başladı. Besin kaynakları gittikçe azalırken Zyra'nın tek yapabileceği bütün soyu solup tükenirken izlemekti. Kendi hayatından da umudu kesmişti, ama dişi bir büyücü gelmiş ve ona kurtuluşa giden yolu teklif etmişti.

Bir yaratığın yakınında olduğunu en son hissedişinden uzun yıllar geçmişti. Açlıktı onu büyücüye çeken, ama başka, daha derin bir içgüdüydü onu buna zorlayan. Kadını kolaylıkla dikenleri arasına almış, bu son öğününe hazırlanmışken aklına yabancı hatıralar üşüştü. Metal ve taştan yapılma büyük ormanlar gördü, insan ve hayvanlar yaşıyordu orada. Asmalarından güçlü büyü akıyordu ve o anda ince fakat tehlikeli bir fikir doğdu aklına. Kadının hatıralarınının ve yeni elde ettiği büyü gücünün de yardımıyla insan suretinde taşıyıcı bir vücut yarattı. Kendisini ne tür bir dünyanın beklediğini bilmiyordu, ama kaybedecek bir şeyi yoktu. Zyra gözlerini açtığında parmak uçlarındaki işlenmemiş gücün muazzamlığı karşısında şaşkındı. Ne kadar zayıf olmuş olduğunu yalnızca daha öncesinde kendisi olan solmuş bitkiyi görünce anlamıştı. Bu vücut öldüğünde geriye kaçabileceği bir asma ağı yoktu, tekrar doğabileceği bir kökü yoktu ama gerçekten güçlü olduğunu hissediyordu. Dünyaya hayvanların gözünden baktı, dudaklarında karanlık bir gülümseme titreşti. Tekrar doğmuştu, ve keşfedilecek birçok şey vardı.

“Çiçeğe ne kadar yakın, dikenlere de o kadar yakın” - Zyra


Yetenekleri
  • Queen of Thorns (Passive): Öldüğünde Zyra intikamla tutuşan bir bitkiye dönüşür ve tükenmeden önce son bir atış yapar.
  • Deadly Bloom: Zyra hedef bölgede bir tomurcuk çıkarır. Kısa bir süre sonra patlar ve yakındaki hedeflere dikenler fırlatır. Bir tohum üstüne atıldığında bu tomurcuktan Diken Tüküren bitki çıkar, bu bitki uzaktan düşmanlara saldırır.
  • Rampant Growth: Zyra bir tohum eker, ekildiği bölgeye 30 saniye görüşü olur. Tohumların üstüne diğer büyüler atılırsa tohumlar Zyra'nın yanında savaşan bitkiklere dönüşür.
  • Grasping Roots: Zyra toprak altından hedefini tutmak için bağ kütükleri gönderir ve düşmanları snare edip hasar vurur. Tohum üstüne atıldığında Asma Savuran bitki çıkarır, bu bitki kısa menzillidir ve vuruşları düşmanları yavaşlatır.
  • Stranglethorns (Ultimate): Zyra hedef alanda yoğun bir çalılık çıkarır, bu alan genişledikçe hedeflere hasar verir ve süresinin sonunda üstünde bulunan hedefleri havaya atar. Alandaki bitkiler öfkelenir ve Attack Speed'leri artar.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder